ZAŠTO ONLINE PRAVNA USLUGA ?

 

Danas se u Bosni i Hercegovini otvara puno firmi, ali ih se puno i vrlo brzo zatvori. Jedan od razlog je često nepostojanje kvalitetne pravne podrške koja je uvijek na raspolaganju poduzetnicima. U moru propisa koje mora da poštuje poduzetniku često nije jasno koje sve zakonske propise treba da poštuje, te koji modeli poslovanja njemu najbolje odgovaraju, a u skladu sa zakonom. Često se obrate za pravnu pomoć svojim kolegama poduzetnicima ili računovođama koji u najboljoj namjeri dostave dokument koji stvori još veću konfuziju.

Kada dođe do problema jedino rješenje je odlazak advokatu, a to sa sobom povlači velike troškove. Način da se izbjegne nastanak pravnog problema je da poduzetnik zaposli pravnika. Ali obično pravni poslovi koji iziskuju stručnjaka nisu potrebni stalno, već povremeno, te su za poduzetnika takva radna mjesta nepotrebni trošak.

U svijetu vrlo popularno rješenje je outsourcing usluga. Korištenjem outsourcinga pravnih usluga, poduzetnik dobija tim pravnih stručnjaka koji u svakom momentu može dati stručan odgovor i rješiti pravni problem. Ovim se poduzetnik potpuno rasterećuje razmišljanja o pravnim pitanjima. Naime, u momentu nastanka pravnog problema,  tim naših stručnjaka će dati opcije za rješavanje problema, te će poduzetnik na osnovu naših razjašnjenja moći donijeti informisanu odluku o svojim daljim aktivnostima.