USLUGE

Norma consulting kao Vaš poslovni partner, pruža pravne usluge iz svih oblasti poslovnog prava:

  • Radni odnosi: upravljamo radnim odnosima Vaše firme
  • Ugovorni odnosi: kreiramo ugovore u skladu sa Vašim potrebama
  • Javne nabavke: Vaša smo desna ruka kod pripreme ponuda u procesu javnih nabavki
  • Pravne usluge: nudimo niz pravnih i administrativnih usluga koje su kreirane da olakšaju Vaše poslovanje

Svoje usluge nudimo u formi paketa. Pakete svih oblasti možete kombinovati prema potrebama poslovanja, te tako sami skrojiti proizvod koji najbolje odgovara Vašoj firmi. Ukoliko imate posebne zahtjeve, kreirat ćemo pakete prema Vašim potrebama.

Više o Uslugama

VOĐENJE RADNIH ODNOSA

Elektronsna evidencija radnog vremena uz pomoć ATTENDO sistema, vođenje godišnjih odmora, kontrola radnika, praćenje rada radnika i konsultovanje o mjerama za upravljanje radnim odnosima, izrada rješenja, odluka, ugovora o radu, pravilnika o radu koji odgovara vašim potrebama, povrede radne obaveze, otpuštanje radnika, a sve u skladu sa svom zakonskom regulativom.

IZRADA PRAVILNIKA POTREBNIH ZA RAD FIRME

Izrada internih akata u cilju optimiziranja poslovanja i usklađivanja sa zakonskom regulativom, a u skladu sa vašim potrebama. Definisanjem internih akata poboljšavate efikasnost vašeg tima, unaprejđujete poslovanje, te unaprijed izbjegavate konfliktne situacije koje mogu stvoriti probleme u radu.

IZRADA UGOVORA

Naš tim stručnjaka je tu za vas, bilo da vam je potrebna izmjena ugovora koji vam je dostavio klijent, tumačenje nekog stava ugovora ili izrada potpuno novog ugovora. Organizujemo i sastanke sa vama i vašim klijentom, u cilju sastavljanja ugovora koji odgovara vašim potrebama.

IZRADA DOPISA

Dobili ste odgovor od organa uprave s kojim niste zadovoljni? Želite na isti da se žalite, ali ne znate koja su vaša prava i da li imate osnova. Izrada dopisa, pisama namjene, podnesaka, žalbi, te ostalih pismena je u opisu našeg posla i možete se osloniti na nas.

DOZVOLE

Često je za obavljanje djelatnosti iz opisa posla potrebno puno dozvola za koje je potrebno pripremiti dokumentaciju. U cilju da taj proces prođe bez puno problema, asistiramo vam u cijelom procesu. U slučaju da ne dobijete dozvolu ili je potreban upravni postupak u cilju rješavanja vašeg predmeta, zastupamo vas u cijelom postupku.

JAVNE NABAVKE

Tumačenje propisa iz oblasti javnih nabavki, može predstavljati problem za nekoga ko se ne bavi ovom oblasti prava i ko nije prošao veliki broj obuka. Uz naše pravne savjete povećajte mogućnost da prođete u procesu odabira najbolje ponude.

PRIVREDNO PRAVO

Izmene u sudskom registru, promjene koje zahtjevaju notarsku obradu dokumenata, te sve aktivnosti oko osnivanja, vođenja firme, zatvaranja firme, stečaja, likvidacije su u okviru našeg poslovanja i možete se osloniti na nas.

OSNIVANJE firmi/STARTUPA

Savjetovanje vezano za odabir prvog oblika u kojem firmu osnovati, izrada sve potrebne dokumentacije (priprema statuta, odluka, priprema dokumentacije za koje je potrebna pravna obrada) za oblik društva za koji se opredjelite.

KURIRSKE USLUGE

Završavamo sve administrativne poslove za vas, gdje vas rasterećujemo procesa stajanja u radovima i nepotrebnog gubljenja vremena, te vam dostavljamo dokumentaciju u najkraćem mogućem vremenu.